Coördinator Ramjattan bezorgd over Covid-situatie westen
23 May 2021, 18:59
foto


Radha Ramjattan, coördinator van het Covid-team in het westen, is bezorgd over de situatie. De besmettingen blijven toenemen, terwijl de opvangfaciliteiten volraken. Het VHP-centrum Nickerie zal als opvangruimte worden gebruikt. Vandaag is een man uit Apoera in het Mungra Medisch Centrum overleden aan Covid. 

In het Mungra Medisch Centrum zijn 15 patiënten opgenomen, terwijl 10 geïnfecteerden in het Staatslogeergebouw geïsoleerd zijn. In Apoera zijn 18 personen in isolatie. De situatie is vrij ernstig in Nickerie en Apoera, zegt Ramjattan aan Starnieuws. 

Alle contacten van de besmette mensen zijn getest. Als de trend van besmettingen zich voortzet, zal  het medische team de behandeling, zorg en nazorg van patiënten niet aankunnen. "De vraag is natuurlijk waar we ondersteuning kunnen krijgen, omdat Paramaribo ook al vol is. De gezondheidswerkers daar werken al zo lang onder hoge druk. Er is een tekort aan gekwalificeerd personeel," stelt de coördinator. 

Als oplossing ziet Ramjattan dat eenieder zich houdt aan de Covid-maatregelen. Deze moeten thuis en in het openbaar strikt nageleefd worden. Verder moeten mensen die daarvoor in aanmerking komen zich zo snel mogelijk laten vaccineren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May