15 arrestanten in cellenhuis Nieuwe Haven besmet
22 May 2021, 20:49
foto


Vandaag zijn vijftien arrestanten die zijn ingesloten in het cellenhuis van Nieuwe Haven positief getest. Zij hadden verschijnselen van Covid-19 waarna zij zijn geswabt.

Advocaat Maureen Nibte heeft bijna achttien cliënten in dit cellenhuis. Zij zegt aan Starnieuws dat familieleden van arrestanten contact met haar hebben opgenomen. Zij vindt het een ernstige situatie.

Advocaat Therese Roos zegt dat zij ook cliënten in het cellenhuis heeft die tussen de besmette arrestanten zijn opgesloten. De familieleden hebben ook contact met haar opgenomen.

Nibte zegt dat het Openbaar Ministerie in deze periode van Covid-19 acht zal moeten slaan op zijn insluitbeleid. Zij is volledig eens met waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh dat moet worden overgegaan om artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht uit te voeren.

Volgens Paragsingh ligt het in de bedoeling om bij de uitvoering van dit artikel strafbare feiten met een gevangenisstraf van maximaal zes jaren, buiten proces af te wikkelen. Nibte vindt dat de cellenhuizen hierdoor niet overvol zullen raken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May