Advocaten krijgen toegang tot verdachten zaak illegale houtuitvoer
23 May 2021, 00:36
foto


De advocaten hebben inmiddels toegang gekregen tot hun cliënten die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout. Advocaten Therese Roos, Maureen Nibte en Chandra Algoe bevestigen dit.

Het contactverbod van sommige verdachten is donderdag verlopen en een ander deel vrijdag. Het Openbaar Ministerie had een contactverbod opgelegd toen de verdachten werden aangehouden en in verzekering gesteld. Het heeft dit verbod niet meer verlengd.

Nibte zegt dat zij wacht op een kopie van het strafdossier welk lijvig is. Zij wil weten welke informatie in het dossier is opgenomen, zodat zij haar cliënten gerichter rechtsbijstand kan verlenen. Haar cliënten, drie medewerkers van Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht en een douaneambtenaar, verklaren dat zij conform de procedures hebben gewerkt. Roos verleent rechtsbijstand aan van de douaneambtenaren en Algoe aan een douanier, een inklaarder, medewerker van inklaarder en exporteur.

Alle tien verdachten in deze zaak zijn nog aangehouden. In deze zaak zijn in detentie een inklaarder, medewerker van de inklaarder, vier douaniers, een exporteur en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht.
Behalve Roos,  Nibte en Algoe verleent ook Delano Landvreugd rechtsbijstand aan de verdachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May