Open brief voor fracties VHP, NDP, ABOP/PL, NPS en BEP
22 May 2021, 17:17
foto


In Suriname wordt er al 10 maanden lang gesproken over nepotisme en vriendjespolitiek. De huidige regering heeft het voorbeeld gevolgd van de vorige regeringen. Het Surinaamse volk is het beu, dat familieleden van de president, vicepresident en ministers op belangrijke posities binnen de overheid en/of een parastataal bedrijf worden benoemd.

Oproep:
Beste DNA-leden,
Hierbij het verzoek om op korte termijn een initiatiefvoorstel in het parlement in te dienen, waarin wordt opgenomen, dat de president, de vicepresident en de ministers geen partners, kinderen en overige familieleden mogen benoemen bij een overheidsinstelling en/of de parastatale bedrijven op straffe van ontslag. Een parastataal bedrijf is een in Suriname gebruikte term voor een (semi)overheidsinstelling.

DNA-leden hebben het recht om op eigen initiatief een wetsvoorstel in te dienen. Initiatiefvoorstellen worden op dezelfde wijze behandeld als wetsvoorstellen van de regering. Het enige verschil is dat DNA-leden die het initiatiefvoorstel hebben ingediend het voorstel zelf in DNA verdedigen.

Het Surinaamse volk rekent op u dat het wetsvoorstel in DNA wordt aangenomen en wordt ingevoerd. De Surinaamse Nederlanders staan achter het Surinaamse volk en ondersteunen dit verzoek.

Dennis Lapar
Directeur van Stichting FinanceSuriname
Email: d.lapar@kpnplanet.nl


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May