Ook NPS-voorzitter wil terugdraaien benoeming Brunswijk
20 May 2021, 18:17
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS.


De NPS laat zich ook horen over de aanstelling van president-commissaris Leo Brunswijk tot directielid van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Partijvoorzitter Gregory Rusland, zegt net als coalitiefractieleider Asis Gajadien, dat de benoeming teruggedraaid moet worden. Dit heeft hij aangegeven in een brief aan de coalitietop.

"Reeds geruime tijd volgen wij het benoemingenbeleid van de regering, waarbij meerdere familieleden van leidingevenden steeds meer functies in het staatsbestel invullen. De informatie m.b.t. de maatregelen, president- commissaris in de dagelijkse leiding, bij de NV. EBS kunnen wij niet goedkeuren en doen een beroep op u om dat besluit zo spoedig mogelijk terug te laten draaien," zegt Rusland in de brief aan de leiding van de coalitie.

De bevolking gaat al jaren gebukt onder een slechte financieel-economische situatie, waarbij de regering met man en macht herstel hierin probeert te bewerkstelligen. "Het zou daarom van verantwoordelijk leiderschap getuigen om ook ons benoemingenbeleid zodanig aan te passen dat we geen additionele sociaal-maatschappelijk onrust creëren", zegt de NPS-topman.

"De regering staat aan de vooravond van de uitvoering van een IMF-programma, welk zeer zwaar zal uitpakken voor de bevolking. Dit zelfzuchtig en ondoordacht benoemingenbeleid zal politieke instabiliteit teweegbrengen en het succes van de uitvoering van dit programma nodeloos in gevaar brengen met alle gevolgen van dien.

De NPS is altijd een goede en betrouwbare partner geweest en zal dat ook blijven, maar wenst thans wel kenbaar te maken zich ernstig zorgen te maken over het beleid m.b.t. benoemingen binnen het overheidsbestel," stelt Rusland in de brief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May