Minister Pokie blijft in functie tot 16 juli
11 May, 19:19
foto


Diana Pokie zal tot 16 juli, dan is ze een jaar in functie, nog het bewind voeren op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Daarna zwaait ze af als minister. Dit verneemt Starnieuws. Er is vanmiddag een gesprek geweest tussen president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de bewindsvrouw.

De ABOP-top wil Pokie vervangen. Wat de reden hiertoe is, is nog niet duidelijk gemaakt. Pokie heeft op een spoedvergadering van de ABOP zaterdag meegedeeld dat zij zich neerlegt bij het besluit van voorzitter Ronnie Brunswijk. Zij heeft haar achterban intussen ook via een voice-app meegedeeld dat zij niks verkeerds gedaan heeft.

Pokie heeft aangegeven dat ministers worden bedankt wanneer ze hebben gestolen of grote lappen grond aan familie en vrienden geven, buiten wettelijke regels om. Zij roept eenieder op om te bewijzen wat ze verkeerd heeft gedaan, want mensen plaatsen volgens haar allerlei rommel op social media. Elke burger mag stukken opvragen bij Glis. Zij vindt dat de ABOP ook met een verklaring zou moeten komen waarom ze wordt gereshuffeld. Zij kan met opgeheven hoofd overal staan, benadrukte zij.
Advertenties