Vier jaar cel geëist tegen Alibaks-Hausil
11 May 2021, 12:40
foto
Raadsman Murvin Dubois staat na de zitting journalisten te woord. (Foto: Raoul Lith)


Cynthia Klein, officier van Justitie, heeft in de zaak van de Centrale Bank van Suriname (CBVS) vier jaren cel onvoorwaardelijk geëist tegen de verdachte Faranaaz Alibaks-Hausil, ex-directeur Legal, Compliance & International Affairs. Dit met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook is een boete tot een totaal van SRD 100.000 geëist, subsidiair 10 maanden hechtenis en haar gevangenhouding.

"De richting van de vervolging is duidelijk in deze en dat is dat de rechter tot een veroordeling komt," zegt Murwin Dubois die Hausil juridisch bijstaat. De verdachte was vandaag niet in de rechtszaal vanwege de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Zij werd telefonisch gebeld in de strafinrichting waarbij zij het requisitoir van de officier heeft kunnen volgen.

De raadsman zegt geen waardeoordeel te geven aan de vier jaren geëist door de officier omdat hij nog gelooft in de onschuld van zijn cliënt. Hij kan zich niet terugvinden in hetgeen door het Openbaar Ministerie is opgenomen in het requisitoir. "Dus ik ga zitten om van mijn zijde haar onschuld naar voren the brengen". Op 29 juni gaat de zaak weer voor.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May