Fols ondersteunt vaccinatie-campagne onderwijs
11 May 2021, 06:38
foto


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) wil met de slogan Vaccinatie, meki wi kan kon esi baka na skoro prasi het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ondersteunen met het Covid-vaccinatieprogramma voor onderwijsgevenden. Leerkrachten worden via de onderwijsbureaus geregistreerd met het doel om zoveel mogelijk onderwijsgevenden te bereiken om zich te laten vaccineren.

Tijdens een zoommeeting op initiatief van het Nationaal Coördinatie Team, heeft de Fols zich gecommitteerd om vanuit haar verantwoordelijkheid als een belangrijke actor in het Surinaamse onderwijs de leerkrachten zover te krijgen dat zij zich laten vaccineren. "De eerlijkheid gebiedt ons om aan te geven, dat tijdens de meeting ook is aangegeven dat
vaccinatie een vrije keus is. Er is expliciet aangegeven dat vaccinatie niet opgedrongen mag worden en dat onderwijzers nu aan de beurt zijn om de scholen weer geopend te krijgen. Het overtuigen van de leerkrachten om zich te laten vaccineren is de grote uitdaging," zegt Fols-president Marcellino Nerkust.

De Fols beseft dat je op één dag nooit alle leerkrachten op welk onderwijsniveau dan ook, over de streep zal kunnen trekken; het is een proces en processen hebben soms wat meer tijd nodig. Er is nog veel twijfel onder de leden van deze beroepsgroep. Bij de DKTP-vaccinatie om moeders bewust te maken om hun kind te laten vaccineren tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio, hebben de gezondheidsautoriteiten moeders ook moeten overtuigen waarom het belangrijk is hun kind al vanaf 3 maanden te laten vaccineren op een vaccinatiebureau. Het succes van deze vaccinatiecampagne had ook tijd nodig.

Wat de Fols betreft is niet alleen het gemotiveerd houden van de huidige generatie jongeren, hun studie af te ronden en om ook hun talenten wat kunst en muziek te ontwikkelen belangrijk, maar het 'verantwoordelijk' openstellen van de scholen is anno mei 2021 van grotere  betekenis. "De gezondheid van leerling, student, leerkracht en docent is ons heilig," zegt Nerkust.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May