Pokie: Permanente oplossing bezetters Sunny Point
07 May 2021, 23:08
foto
Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. (Foto: René Gompers)


Er komt een permanente oplossing voor de bezetters van Sunny Point. Volgens minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer zijn er al vergevorderde gesprekken gevoerd met de rechtmatige eigenaar, waar zo'n 160 gezinnen gronden hebben geoccupeerd. In het parlement heeft Pokie aangegeven dat er een werkbaar voorstel ligt dat deskundigen uitwerken.

Occupatie is strafbaar, maar volgens de minister moeten occupatiegevallen in diverse gebieden ondanks het strafbare karakter nader worden bekeken. Er zijn tal van bezette gebieden gezocht waaronder Sunny Point, Pontbuiten, Ephraimzegen, Goede Verwachting, Leiding 20, Smalkalden en de Noordpoolweg (Rahemal).

De bewindsvrouw hield het parlement voor dat de mensen er in ongunstige omstandigheden leven. Binnen de perken van recht en wet probeert ze rekening te houden met het belang van de rechtmatige eigenaar, maar ook met de basisrechten van de burgers. "Ik laat me overigens ook leiden door het gegeven 'elke burger een stuk grond'."

Elk van deze occupenten is geaccommodeerd binnen bestaande projecten. Er zijn gebieden geïdentificeerd waar enkele van deze gezinnen zullen worden geholpen aan een perceel. Zo komt er voor de 160 gezinnen van Sunny Point een permanente oplossing, stelde Pokie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May