Brunswijk maakt zich niet druk om VHP-fractie; consensus bereikt
08 May 2021, 00:00
foto
ABOP-voorzitter tevens vicepresident, Ronnie Brunswijk.


ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk maakt zich niet zo druk om wat de VHP-fractie vindt over een reshuffing op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. President Chan Santokhi heeft over de brief van de fractie een gesprek gehad met Brunswijk. Er was ook een gesprek tussen de president, de vp en minister Diana Pokie. Brunswijk zegt in gesprek met Starnieuws dat er consensus is bereikt over wat het verdere traject zal zijn. Later op de dag houdt de ABOP een structurenvergadering en zal een standpunt kenbaar maken. 

De ABOP-topman merkt op dat bij de regeringsformatie er afspraken zijn gemaakt. Op de vraag of Pertjajah Luhur voor een jaar het bewind zou voeren op Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zegt Brunswijk dat wanneer de tijd daar is, hij erover zal uitweiden. De ABOP-voorzitter merkt op dat er wat onrust is nadat het bericht over het standpunt van de VHP-fractie verscheen op Starnieuws. Tijdens de vergadering van de ABOP-structuren zal een antwoord worden gegeven hierop. De vp merkt op dat tussen hem en de president alles duidelijk is.

VHP-fractieleider Asis Gajadien merkt op dat ook was afgesproken bij de regeringsformatie dat ministeries niet toebehoren aan politieke partijen. Het is de ABOP niet gelukt om orde op zaken te stellen op het ministerie van Grond- en Bosbeheer. "Wij willen niet dat net als tijdens de vorige periode drie tot vier ministers zijn gerushuffed op dat ministerie. Als alles stabiel was, zou ABOP minister Pokie niet willen weghalen", merkt Gajadien op. Hij voert aan dat bij de regeringsformatie ook afgesproken was dat het directoraat Grondzaken naar de VHP zou gaan. Dit is nog steeds niet gerealiseerd.

Gajadien merkt op dat de president ministers benoemt en ontslaat. Daar komt de fractie niet aan. "De fractie heeft een eigen verantwoordelijkheid en heeft haar standpunt unaniem kenbaar gemaakt. Daar zal rekening mee gehouden moeten worden door de regeringstop", stelt de politicus.
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April