Groei economie meetbaar en zichtbaar
28 Apr, 05:08
foto


Internationale ratingbureaus registreerden een daling van -16% in de economie van Suriname in 2020. Na een periode van vier jaar voorspellen ze nu een groei van 3% in 2024. Deze voorspelde groei is niet alleen meetbaar, maar ook zichtbaar.

Callcenter Yource, een dienstverlenend bedrijf, draagt bij aan deze groei door waarde toe te voegen. Klantinteracties is het kernproduct dat het bedrijf aanbiedt aan internationale partners. Sinds de overname van een lokaal bedrijf met 150 medewerkers in 2022, is de onderneming sterk gegroeid met nog twee vestigingen en 700 werkplekken. 

Het bedrijf zal  medio dit jaar een vierde vestiging openen, waarmee nog eens 500 arbeidsplaatsen worden gecreëerd, wat resulteert in 1.200 arbeidsplaatsen tegen het einde van het jaar. De gemiddelde salarissen liggen boven het marktgemiddelde en zijn tweemaal zo hoog als het onlangs vastgestelde minimumuurloon. Deze positieve ontwikkelingen hebben niet alleen impact op de individuele werknemers, maar ook op de nationale economie, aangezien de diensten worden geleverd aan buitenlandse organisaties, waardoor het een exportproduct voor  voor Suriname wordt.
 
Op woensdag 24 april mochten wij deel zijn van de delegatie van president Chan Santokhi die op uitnodiging een bezoek bracht aan de derde vestiging van het callcenter Yource, aan de Ringweg. Tijdens een korte presentatie en uitgebreide rondleiding in het bedrijf heeft de Chief Operations Officer, Ronald Smit, de delegatie inzicht gegeven in de dienstverlening, de opdrachten die worden uitgevoerd voor grote klanten in Nederland, de reeds gedane investeringen in Suriname, evenals de toekomstige plannen voor investeringen.

Medewerkers van Surinaamse origine worden opgeleid om de klanten van deze  opdrachtgevers te bedienen en hun vragen te beantwoorden. In zijn toespraak heeft de president steun toegezegd aan zaken die de overheid regarderen en ook opgeroepen om in het kader van uitbreiding te kijken naar vestigingen in districten, om zo de connectiviteit voor de werknemers te vergemakkelijken.
 
Aan jongeren die afgestudeerd zijn, heeft de president  tevens een oproep gedaan om van deze goede werkgelegenheid gebruik te maken, waarbij de expansie in de districten & Lelydorp, als snelst groeiende regio van Suriname, te bewerkstelligen. Ook het opnemen van lokale bedrijven in hun klantenbestand is één van de zaken waar de president naar heeft gevraagd, en geïnsinueerd naar mogelijke werkzaamheden binnen het overheidsapparaat zoals de inning van de BTW te helpen maximaliseren.
 
"Suriname zit op het juiste spoor."

P. Bissumbhar, G. Tolud, R. Ramlal, M. Felter, K. Narain, J. Bernadin, R. Jainath, W. Lattig, S. Nihora G., Berenstein, M. Raghoebier, N. Barhoe, A. Balesar, N.Bhagwandei, T. Linkers, K. Joerawan en Y. Bilgoe.
Advertenties