Advocaat Trinidadiaanse politiekanalist vraagt teruggave spullen
04 May, 07:27
foto


De Trinidadiaanse politiekanalist Derek Ramsamooj heeft maandag via zijn advocaat Maureen Nibte teruggave gevraagd van in beslag genomen geld, een laptop, een telefoon en een externe harde schijf aan rechter Maureen Dayala. Hij zat in de beklaagdenbank.  

Nibte zei in haar verzoek dat Ramsamooj voor hoge medische kosten moet betalen. Verder moet hij voorzien in zijn dagelijkse kosten en ook zijn appartement betalen. Bij hem is geld in US-dollar in beslag genomen. Daarom vroeg Nibte om desnoods een deel van het geld af te staan aan de verdachte. Zij zei dat er beslag is gelegd op de rekeningen van Ramsamooj waardoor hij niet over zijn geld kan beschikken. De raadsvrouw haalde verder aan dat de verdachte de in beslag genomen laptop en externe harde schijf nodig heeft om verweer te kunnen voeren. Zij vond het daarom noodzakelijk dat teruggave daarvan wordt gelast.

Officier van justitie Shanta Mahadew reageerde dat zij zal natrekken of er reeds een onderzoek is verricht in de laptop en de externe harde schijf. Zij vond verder dat er geld bij Ramsamooj in beslag is genomen, omdat hij dat onrechtmatig onder zich had. Op 7 juni vindt de voortzetting van de zaak plaats. Dan zal Mahadew weer aan het woord komen. De rechter gaat dan ook een beslissing nemen over het verzoek van Nibte. Ramsamooj wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting. Het Hof van Justitie heeft hem op 9 december 2020 voorlopig in vrijheid gesteld.
Advertenties