Asfaltering weg naar Ricanaumofo begonnen
01 May 2021, 00:57
foto
De regering heeft vrijdag het startsein gegeven voor de asfaltering van de weg naar Ricanaumofo. De weg verbindt dit dorp met Moengo. (Foto: CDS)


De weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne wordt geasfalteerd. Het startsein werd gegeven door president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. De ceremonie vond vrijdag plaats in Moengo. De Wilfred Roland Vervuurtweg, die geasfalteerd zal worden, verbindt Moengo met het dorp Ricanaumofo.

Santokhi deelde mee dat de infrastructuur landelijk aangepakt zal worden. Hij ging ook in op het probleem van de hoge consumentenprijzen in het binnenland. Dit komt vooral door de hoge transportkosten over water en via de lucht, meldt de Communicatiedienst Suriname. De president zei dat het daarom belangrijk is om wegen naar de verschillende dorpen aan te leggen. De weg naar Snesikondre zal worden aangepakt en de weg naar Drietabbetje wordt aangelegd.

Districtscommissaris Olivia Domini van Marowijne Zuid-West voerde aan dat goede infrastructuur veel voordelen heeft voor het volk. Hierdoor wordt de economische ontwikkeling gestimuleerd. Een groot deel van de bewoners van Ricanaumofo doet aan landbouw. Zij spreekt de hoop uit dat de geasfalteerde weg een positieve bijdrage zal leveren, aan de ontwikkeling van Ricanaumofo in het algemeen en die van Suriname in het bijzonder.

Volgens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken is het een uitdaging geweest om, gezien de huidige situatie, ervoor te kiezen welke projecten worden uitgevoerd. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben ons maandenlang gebogen over situaties.” De bewindsman zegt in het veld geweest te zijn om na te gaan welke projecten belangrijk en urgent zijn. Die zijn geselecteerd voor de uitvoering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May