Open brief DA'91 aan president Santokhi
29 Apr 2021, 19:12
foto


Geachte president,
De recente onderschepping van de mega-lading illegaal rondhout in onze haven heeft de dringende noodzaak onderstreept om rigoureus en zonder pardon diegenen die onze economie en samenleving verder de pinari in willen stoten door de wetten van het land te overtreden te vervolgen. Het werk van de Vliegende Brigade en de directeur van SBB zijn een sterk voorbeeld van inzet voor goed en eerlijk bestuur naar onze samenleving. Dit verdient een meer dan 100% ondersteuning vanuit alle geledingen van de regering maar in het bijzonder vanuit u als regeringsleider.

Het strafrechtelijk onderzoek o.l.v het Openbaar Ministerie die in grote mate het vertrouwen geniet van de samenleving moet zonder elke inmenging haar voortgang vinden. Elke handeling die het idee wekt, zoals nu gesuggereerd wordt door bepaalde kringen in de samenleving dat er inmenging in het onderzoek plaatsvindt zal door de regering moeten worden veroordeeld en de garantie moeten worden gegeven dat de Trias Politica hoog in het vaandel staat bij de regering,anders zal het niet alleen een grote demotivatie voor onze Surinamers zijn die zich hebben ingezet om deze criminele daad te ontbloten, maar meer nog een ernstige bedreiging vormen voor de duurzame ontwikkeling van ons land.

Om uw voornemen van corruptie te bestrijden gestand te doen, doen wij een dringend beroep op de regering er op toe te zien dat er absoluut geen ruis, noch reden tot wantrouwen richting het onderzoek ontstaat, o.a. vanwege gebrekkige communicatie. Suriname kan alleen gered worden met leiderschap dat niet zwicht voor de belangen van de criminelen die van onze samenleving een ‘gangsters’ paradijs willen maken.

Voorts president doen wij andermaal een beroep op u de export van rondhout te stoppen en beleid te make voor een integrale houtindustrie! Wij hebben u dit reeds aangegeven bij de coalitie consultatie gesprekken. In deze oproep staan wij niet alleen. Al jaren doen niet alleen milieu organisaties maar ook de Surinaamse Hout Unie een beroep op u dit vernietigend beleid te stoppen. Het moment ervoor is nu!

Resumerend:
In lijn met uw eigen voornemens toen u de Vliegende Brigade aankondigde en herinrichting van SBB, moet er strak paal en perk gesteld worden aan de illegale houttransporten. Wij kunnen ons de verliezen van naar uw eigen zeggen minimaal US$ 130 miljoen per jaar, niet veroorloven. Bovendien kunnen wij criminele kartels geen ruimte geen om vrijelijk  en ongestraft te bewegen in ons land.

Het is van het hoogste belang om uw woord gestand te doen zoals u dat recent weer aangaf in gesprek met directeur Mitsuhiro Furasawa van het IMF: “... wederom aangegeven dat wordt gewerkt aan het verbeteren van de reputatie van ons land internationaal en het versterken van het vertrouwen in de economische ontwikkelingsmogelijkheden van Suriname.

President Santokhi, wij benadrukken andermaal dat in elke terechte handeling in de strijd voor goed bestuur u op onze ondersteuning mag rekenen. Wij hebben alle vertrouwen in ons Openbaar Ministerie en rekenen erop dat onder uw leiding de regering van Suriname volledige ruimte en benodigde ondersteuning biedt aan onze justitiële autoriteiten om hun werk naar eer en geweten in het belang van onze samenleving uit te voeren. Suriname verdient beter!

Namens het Democratisch Alternatief91 (DA’91)
Angelic del Castilho
Voorzitter

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May