Doodsoorzaak drie personen niet gerelateerd aan vaccin
29 Apr 2021, 16:50
foto


De doodsoorzaken van de drie personen die na hun Covid-19-vaccinatie zijn overleden, zijn niet gerelateerd aan het vaccin. Een subcommissie van de Technical Advisory Committee on National Immunization Policy Covid-19 (NITAG) welke belast is met de beoordeling van rapporten van de AEFI (Adverse Events Following Immunizations) heeft dat in zijn evaluatierapport geconcludeerd.

Op basis van het evaluatierapport van de AEFI-commissie benadrukt het ministerie van Volksgezondheid dat er geen reden bestaat om te twijfelen aan de betrouwbaarheid en veiligheid van het in Suriname gebruikte Covid-19-vaccin. Het ministerie zal op de gebruikelijke wijze het vaccinatieplan continueren.

De AEFI-commissie bestaat uit deskundigen die niet gerelateerd zijn aan of in dienst zijn van de overheid, zo nodig aangevuld met andere externe deskundigen. Nadat de AEFI-commissie haar onderzoeksrapport bij de subcommissie van de NITAG heeft ingeleverd, wordt dit rapport nauwgezet bestudeerd met als doel de waarschijnlijkheid van een relatie tussen vaccinatie en overlijden/ernstige aandoening vast te stellen. De conclusie van de evaluatie is op 26 april doorgeleid naar de directeur van het ministerie van Volksgezondheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May