Containers illegaal hout niet vrijgegeven; onderzoek gaande
29 Apr 2021, 00:02
foto


Alle 100 containers met vermoedelijk illegaal hout zijn in beslag genomen door de politie, waarbij de nodige stappen worden genomen om deze case te ontrafelen. Daarbij is onder andere van belang de exacte kwaliteit en kwantiteit van de inhoud van de containers vast te stellen, meldt de Communicatiedienst Suriname in een persbericht.

De 100 containers zijn vrijdag in beslag genomen. Hierbij is gedegen onderzoek nodig. Dit houdt in volledig uitladen, meten, scannen en alle andere relevante onderzoekingen. Afdoende ruimte is hierbij cruciaal. Daar de haven daar niet geschikt voor is, heeft de politie besloten de lading te verplaatsen naar een ruimte daartoe beter geschikt. Woensdag is gestart met het transporteren van 30 containers. Deze lading is onder politiecontrole naar een landing verplaatst voor nader onderzoek.

Benadrukt wordt dat geen enkel goed teruggegeven is aan geen enkele instantie of persoon. De regering zegt zich te blijven inzetten om wet en recht te laten zegevieren. Alle vormen van illegaliteit zullen zonder aanzien des persoons worden opgepakt en doorgeleid naar de relevante autoriteiten zodat de schuldigen worden gestraft. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May