President zegt steun toe aan ondernemers markten
29 Apr 2021, 06:54
foto
President Chan Santokhi in overleg met de belangenorganisaties van de Centrale Markt Paramaribo, Markt Zuid en de Vreedzaam Markt. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft de belangenorganisaties van de Centrale Markt Paramaribo, Markt Zuid en de Vreedzaam Markt, alle ondersteuning toegezegd. Zij hebben de president woensdag hun noden voorgelegd. Door de Covid-maatregelen zijn 2.300 zelfstandige ondernemers zwaar getroffen.

De voorzitter van de belangenorganisatie Centrale Markt Paramaribo, Lieuw Choy, heeft aangegeven dat de sluiting van de markten zorgt voor enorme financiële verliezen bij de marktverkopers. “De stringente maatregelen zijn nodig om Covid-19 te reduceren, de maatregelen worden geïmplementeerd op advies van het Covid-managementteam. De opdracht is gegeven aan de ministers om openbare plekken te identificeren in de verschillende woonwijken waar marktventers hun koopwaar kunnen bieden,” heeft de president meegedeeld.

De president benadrukte dat in samenwerking met het korps van districtscommissarissen, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en agrarische organisaties er al plekken zijn geïdentificeerd. De belangenorganisaties van de markten zullen ook betrokken worden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken zal samen met de belangenorganisaties, de marktventers assisteren in het aanvragen van Covid-steun. De president belooft dat de belangen van de marktventers behartigd zullen worden. De organisaties hebben de opdracht gekregen van de regeringsleider een gedetailleerde inventarisatie op papier te zetten met alle noden en kreten. “Covid-19 geeft ons ook de gelegenheid om de markten te reorganiseren. Wij moeten de markten moderniseren,” zegt Santokhi.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May