SZVB vraagt steun voor vertrek naar Guatemala
28 Apr 2021, 10:41
foto
Riaz Habiboellah, voorzitter van de SZVB, en minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport.


De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) zal in Guatemala deelnemen aan het Concacaf kwalificatietoernooi. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport heeft de bond dinsdag ontvangen. Voorzitter Riaz Habiboellah deelde mee dat door Covid-19 maatregelen, de selectie komende zaterdag niet kan vertrekken. Dit brengt US$ 7.000 aan extra kosten met zich mee. DE SZVB vroeg de minister om een bijdrage te geven, daar waar het mogelijk is.

De selectie zal nu vrijdag afreizen naar Maimi waarna ze verder vliegt naar Guatemala. Het Concacaf kwalificatietoernooi begint op 3 mei. Volgens Habiboellah zijn de Surinaamse jongens goed voorbereid op de wedstrijden, ze trainen vijf keren per week. Ook verkeren de sporters in goede fysieke conditie.

Het uiteindelijke doel is volgens de bondsvoorzitter Suriname te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen. De kwalificaties van dit toernooi worden in september 2021 gehouden in Litouwen.

De bewindsvrouw heeft de bondsvoorzitter aangehoord en heeft aangegeven haar best te doen om de selectie te ondersteunen. "Ik heb geloof in jullie, Suriname staat achter jullie, ik sta achter jullie. Maak ons trots", motiveert ze de sporters.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May