Coalitie wil statistieken over opschonen BAZO-bestand
28 Apr 2021, 08:44
foto
Coalitieleden hebben een gezamenlijke brief geschreven aan president Chan Santokhi. Zij willen informatie over het schrappen van 130.000 mensen uit het BAZO-bestand.


Assembleeleden van de coalitie vragen in een schrijven aan president Chan Santokhi wat de norm is die toegepast is bij het opschonen van het BAZO-bestand door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Wat is de armoedegrens die het ministerie heeft gehanteerd door 130.000 mensen die verzekerd waren door de overheid te schrappen uit het bestand. Er zijn 70.000 personen overgebleven uit het bestand van ruim 200.000.

"Het is wenselijk om een overzicht te krijgen van de regering van alle 130.000 personen die uit het bestand zijn verwijderd (verdeeld over de 10 districten), evenzo is het wenselijk om een overzicht te ontvangen van de 70.000 personen die in het bestand zijn behouden (verdeeld over de 10 districten)", vragen de Assembleeleden.

De Assembleeleden geven in het schrijven aan de president aan dat er groepen zijn in de samenleving die zich niet kunnen verenigen met de wijze waarop het opschonen van het bestand heeft plaatsgevonden. Een van de groepen die zich niet kan verenigen met het opschonen, zijn agrariërs van zowel de kustvlakte als het binnenland. Ook mensen die door de Covid-19 pandemie ernstig zijn getroffen, roeren zich ook.

"Wij zijn ervan bewust dat de regering Santokhi-Brunswijk heel hard aan de weg timmert om dit land uit de crisis te halen. De realiteit is echter dat grote delen van de samenleving het heel erg moeilijk hebben, zeker in deze Covid-19 crisis", stellen de Assembleeleden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May