Bevreesde verdachten voor Covid-19 blijven in voorarrest
27 Apr 2021, 10:23
foto


Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft maandag de verzoeken van Savian M. en Valentino G. afgewezen om hen voorlopig in vrijheid te stellen. Zij zei dat er nog een aanvang gemaakt moet worden met de inhoudelijke behandeling van deze zaak.

Savian M., Valentino G. en Marciano K. worden verdacht van een gekwalificeerde diefstal die op 5 februari zou zijn gepleegd. Savian M. en Valentino G. zijn bang dat zij in het cellenhuis besmet kunnen worden met Covid-19. Daarom vroegen zij op basis daarvan hen voorlopig in vrijheid te stellen. De rechter vindt dat er geen sprake is van een acuut besmettingsgevaar. Het gerecht heeft contact opgenomen met het cellenhuis waar Savian M. is opgesloten. Omdat er geen besmettingsgevaar is, is de vrouw wel naar het gerechtsgebouw overgebracht voor haar zaak.

Savian M. en haar advocaat Hedley Derby brachten onder de aandacht van de rechter dat er zondag een vrouw met verschijnselen van Covid-9 in het cellenhuis was. Deze vrouw is intussen in vrijheid gesteld. Savian M. vindt dat zij in contact is gekomen met die vrouw. Officier van justitie Manro Danning sprak dat tegen. Hij zei dat de vrouwen die in contact zijn geweest met de vrouw die de verschijnselen van Covid-19 had, in isolatie zijn geplaatst. Er heeft ontsmetting van het cellenhuis plaatsgevonden.

Ook over Valentino G. gaf Danning aan dat er in het cellenhuis waar de man is opgesloten, geen sprake is van besmettingen met Covid-19. Valentino G. vindt dat hij met veel arrestanten in een kleine ruimte is opgesloten. Dagelijks worden nieuwe arrestanten binnengebracht. Daarom is hij bang besmet te raken.
De behandeling van deze zaak wordt op 14 juni voortgezet.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May