Rechter geeft veroordeelde gouden kans
27 Apr 2021, 06:38
foto


Roy L. heeft een ander op 10 oktober 2020 geslagen met een ijzeren staaf, omdat hij hem voor een dief aanzag. Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft hem maandag gevonnist tot twaalf maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij koppelde hieraan een proeftijd van drie jaar.

De rechter zei dat Roy L. een gouden kans krijgt. Zij drukte hem op het hart om zich niet meer door emoties te laten leiden. Roy L. verklaarde dat hij vaker te maken kreeg met diefstallen die op zijn werkplek werden gepleegd. Hij kwam op 10 oktober op zijn werkplaats aan en zag dat de verdachte met spullen wegrende. Hij wist de man aan te houden en zag dat de goederen in een bosschage waren. Hij werd boos en begon de man te slaan die daardoor letsels opliep. Hij heeft bij de politie en de zitting toegegeven dat hij het slachtoffer heeft geslagen.

Roy L. is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. Het Openbaar Ministerie had achttien maanden celstraf geëist waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. De ijzeren staaf is verbeurdverklaard.
 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May