Acties bonden zorgsector uitgesteld
26 Apr 2021, 06:43
foto


De geplande acties van de verschillende bonden in de zorgsector van woensdag 29 april zijn tot nader order uitgesteld. Dit besluit van de bonden heeft alles te maken met de opmars van de derde golf van de Covid-19-pandemie in het land. Directe verscherping van de acties zal afhangen van de duur van de derde golf en de eventuele reactie van de autoriteiten, zegt Robby Naarendorp namens de drie bonden bij de Regionale Gezondheidsdienst, het Diakonessenhuis en het St Vincentius Ziekenhuis.

De eendaagse actie waarbij het personeel niet aan het werk zou verschijnen was bedoeld om druk op de autoriteiten uit te oefenen om tegemoet te komen aan de roep van de bonden. Het gaat onder meer om de uitbetaling van de koopkrachtversterking over 2020, de achterhaalde ligdagtarieven van de ziekenhuizen, het uitblijven van salariscorrectie, uitbetaling van kledingtoelage en uitbetaling van Covid-19-toelage aan het zorgpersoneel.

Naarendorp zegt dat al langer dan een maand aan de minister van Volksgezondheid per brief is gevraagd om de kledinggelden te laten uitbetalen en de opgestarte onderhandelingen af te ronden. Vanuit de bewindsman hebben de bonden geen reactie gehad op hun verzoek. Op een persconferentie zondag heeft minister Amar Ramadhin aangegeven dat er gewerkt wordt aan de uitbetaling van de achterstallige toelagen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May