Vakbonden zullen betrokken worden bij Herstelplan
23 Apr 2021, 18:47
foto


Een ministerieel team zal overleg plegen met de vakbeweging over het Herstelplan. Dit besluit is genomen nadat vanuit de vakbeweging aangegeven is dat zij niet betrokken zijn bij het Herstelplan.

Het team dat overleg zal voeren met de vakbeweging bestaat uit de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business &Internationale Samenwerking, Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken; Financiën & Planning en Economische Zaken & Technologische Innovatie.

De vakbonden hebben verschillende voorstellen aangedragen voor het opvangen van de impact op de samenleving, waaronder aanpassing van de belastingschijven, obstakels rond het Pensioenfonds en aanpassing van de salarissen. Ook wordt gesproken van een eventuele aanpassing van de SZF-premie.

Voor de vervolggesprekken is een specifiek schema opgesteld waarbij iedere organisatie de gelegenheid krijgt informatie tot zich te nemen en de nodige input te geven. De agenda bestaat uit twee hoofdpunten, namelijk: input herstelplan vanuit het bedrijfsleven en inzichten en voorstellen vanuit de vakbonden ter versterking van de koopkracht, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Ook zullen de effecten van eventuele maatregelen op bijvoorbeeld de koers, het prijzenfront en de inflatie worden besproken. De laatste gesprekken met de vakbonden worden op 12 mei gevoerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May