Amoksi: Doof zijn mag geen sta-in-de-weg zijn
22 Apr, 19:21
foto
V.l.n.r.: Wiren Mehoe en Rosita Etnel van de Stichting Surinaamse Doven Belangen, minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi en Kenneth Williams, ook vertegenwoordiger van de stichting. (Foto: Juspol)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft een open oor voor de problemen waarmee doven in Suriname zitten. Hij heeft maandag een afvaardiging van de Stichting Surinaamse Doven Belangen ontvangen. Er is aandacht gevraagd voor onder andere het uitbreiden van rijscholen voor doven en de mogelijkheid voor het verkrijgen van een groot rijbewijs.

Amoksi gaf aan dat doof zijn geen sta-in-de-weg mag zijn om een leven op te bouwen zoals alle andere mensen die zichzelf als normaal beschouwen. Er moeten gelijke kansen zijn voor eenieder. De stichting stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van doven en anderen met een gehoorbeperking in Suriname. De organisatie geeft aan dat rijlessen voor de slechthorenden, “peperduur”, en in vergelijking met de rijlessen voor niet- slechthorenden, zelfs onbetaalbaar zijn.

Aan de orde kwam ook het afschaffen van het gehoorapparaat op een foto voor een rijbewijs. De stichting heeft verder graag dat alle informatie die komt van het ministerie van Justitie en Politie, vertolkt wordt voor de groep. Amoksi gaf aan dat hij een gesprek zal hebben met het hoofd van de afdeling Verkeer en met de Vereniging van de rijscholen. “Ook al betekent het dat wetten gewijzigd moeten worden, er moet op landelijk niveau een oplossing komen.”

De afgevaardigden van de stichting waren Rosita Etnel, Kenneth Williams en Wiren Mehoe, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties