Ingezonden: Aan de heer Ronny Asabina, parlementslid van Suriname
15 Jul 2011, 08:30
foto


Zeer geachte meneer Asabina,
meer dan de helft van mijn (Surinaamse) vriendenkring is én gay én gezond, in hart en hoofd. Dat was al zo toen ik in Suriname op school zat en mijn vrienden niet durfden voor hun geaardheid uit te komen vanwege mensen als u. Ik ben blij dat ik veel van deze vrienden langzaam heb zien groeien en sterker zien worden, tot het punt dat ze durfden zichzelf te zijn en met angst in hun hart voor afwijzing door geliefden, eindelijk durfden te laten zien wie ze zijn. Ik ben TROTS op ze, ze maken mijn leven rijker, in zowel Nederland als Suriname.

Suriname anno 2011 is op dit punt een veel prettigere samenleving geworden, doordat zij er nu zichtbaar deel van uitmaken, daarmee geven ze een signaal aan anderen die lijden onder afwijzing dat het mogelijk is vrijheid en ruimte voor de eigen ik te creëren.
U zegt dat de homoseksuele broeders en zusters ziek zijn. Met uw uitspraken laat u zien dat u niet kiest voor ruimte, vrijheid en democratische ontwikkeling. U laat zien dat u kiest voor een bekrompen manier van denken, á la Stenen Tijdperk. Ik zeg: iedereen die de Bijbel gebruikt om een ander te vernederen, te kleineren en te beknechten, begrijpt de ware boodschap van verlichting uit dat heilige boek niet. Ik zeg: de enige ziekte die ik zie is bij u, het ontbreekt u aan gezond verstand in uw hoofd en aan liefde in uw hart.

Intussen weten we collectief dat mensen die zulke repressieve taal uitslaan als u, zelf in de grootste angst voor het een of ander leven. Ik zeg: maakt u een afspraak met een psycholoog, en laat de liefde van God en de mensen om u heen u verlichten en bevrijden. Want u maakt Suriname internationaal belachelijk door uw uitspraken over homoseksualiteit, u maakt dat het land op internationale podia niet serieus wordt genomen. Ook uw uitspraken waarmee u vrouwenbesnijdenis goedpraat, doen mij als vrouw en mens gruwen. Suriname heeft het al moeilijk genoeg zonder uw prehistorische blik op onze medemensen. Dat er burgers in het land zijn die denken zoals u denkt, het zij zo, het verschil is dat zij niet als parlementslid het land belachelijk kunnen maken op nationale en internationale podia. Aan die mensen zeg ik: onthou één ding, de homoseksuele mens heeft heteroseksuele mensen als ouders.

Aan mijn heterovrienden, homovrienden en lesbische vriendinnen: let's party and enjoy life!! Maak gebruik van deze gelegenheid om licht en liefde te verspreiden, ga niet in de energie van de heer Asabina zitten, want dan verspreid je zijn energie. Denk aan de les van de film Karate Kid: bij karate gebruik je de energie van de ander, door die om te keren, om jezelf beter neer te zetten, om kracht neer te zetten. Let's do it! Love and light to u all.

Ohm Shanti (vrede zij met u),
Usha Marhé
Surinaamse auteurAdvertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December