In 2.5 maand 4.550 liters brandstof onderschept
19 Apr, 04:43
foto
Smokkelwaar, waaronder brandstof, fruit en groenten, in beslag genomen door de Task Force in buurland Frans-Guyana. De spullen zijn in beslag genomen tijdens grenscontroles.


De Task Force in Frans-Guyana belast met de grensveiligheid noteert voor de periode van 28 januari tot en met 12 april 2021, een onderschepping van 4.550 liters brandstof en 12.700 kilogram aan fruit en groenten langs haar westgrens - onze oostgrens. Er zijn ook korjalen, goud, munitie en tabak in beslag genomen.


Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly wordt alle in beslag genomen voedingswaar uitgedeeld aan kindertehuizen en liefdadigheidsinstellingen; voor zover de gezondheidsregels die toestaan. De brandstof - verzameld over verschillende onderscheppingen - wordt teruggeven aan de Surinaamse veiligheidsdiensten.


Volgens het overzicht uitgegeven door de Prefect van Frans-Guyana, zijn er 1.526 korjalen en 5.024 personen gecontroleerd, terwijl 1.668 korjalen en 5.825 personen zijn heengezonden. De grenscontrole wordt uitgevoerd op de rivier en te land, zegt Joly.


De focus is het grensstadje Saint-Laurent-du-Maroni en verder zijn er langs de rivier nog strategische plaatsen als Apatou, Grand Santi en Maripasoela. Verschillende Franse diensten zijn betrokken in de operatie en staan onder het gezag van de prefect en officier van justitie.

Advertenties