Amoksi wil vinger aan de pols houden
15 Apr, 16:41
foto
Een bijeenkomst van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie met het Covid-19-managementteam onder leiding van het Korps Politie Suriname, dinsdag op het ministerie. (Foto: Juspol)


In de huidige situatie is niet alleen Covid-19 op zich een uitdaging, stelt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). “Met de komst van andere nationaliteiten binnen onze grenzen, komen er ook andere soorten criminaliteit bij kijken.” Amoksi wil daarom maandelijks overleg met het Covid-19-managementteam onder leiding van het Korps Politie Suriname (KPS). Dinsdag was er in deze setting al overleg over aanscherpen van de handhaving van de Cocid-19 maatregelen.

Dinsdag is er gesproken over de maatregelen die getroffen moeten worden tegen onder andere het feesten, dancings en straatfeesten. De politie zal strategieën moeten aanwenden om deze zaken aan te pakken, meldt de voorlichting van Juspol. Amoksi wil met het maandelijkse overleg de vinger aan de pols houden en snel kunnen inspelen op ontwikkelingen.

Verder moeten er gesprekken gevoerd worden met diverse instanties over hoe zaken beter aan te pakken. Ook kwesties zoals hogere boetes voor het feesten, toezien dat die boetes betaald worden en het controleren van quarantaine-accommodaties die nog niet zijn wat ze wezen moeten, moeten uitgewerkt worden, meldt Juspol.Advertenties