OM eist 18 maanden voor beschieting
13 Apr 2021, 09:30
foto


Het Openbaar Ministerie eiste tegen Youshu W. maandag 18 maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar. De man wordt het verwijt gemaakt van poging tot doodslag op 27 januari 2020 en overtreding van de Vuurwapenwet.

Youshu W. schoot met een vuurwapen op een man die een schotverwonding heeft opgelopen in zijn rechterbovenbeen. Hij is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. De man gaf in zijn verklaring aan dat hij uit zelfverdediging heeft gehandeld.

Op 25 januari kwam hij het slachtoffer tegen. Volgens het slachtoffer had Youshu W. een wapen tegen zijn hoofd gedrukt. Op 27 januari ging hij met een koevoet naar de woning van Youshu W. Toen de verdachte de man zag, pakte hij zijn wapen uit zijn slaapkamer waarmee hij op hem heeft geschoten.

Youshu W. heeft bekend dat hij de schoten heeft gelost op de man, want hij was hevig geschrokken toen die thuis bij hem kwam. Zijn advocaat Murwin Dubois houdt op 28 juni zijn pleidooi. De verdachte is eerder voorlopig in vrijheid gesteld. Hij verscheen in de rechtszaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May