Politie grijpt in bij protestactie activist Feller
11 Apr, 12:24
foto
Activist Rendel Feller wordt afgevoerd door de politie.


Activist Rendel Feller is vandaag afgevoerd door de politie. Hij leidde een protestactie waarvoor hij geen vergunning heeft. Zijn medestanders zijn woedend.

Feller heeft mensen opgeroepen om te protesteren tegen het beleid van de regering, de verscherpte covid-maatregelen en de total lockdown van komend weekend. De actie was voor 9 uur gepland op het Oude Vlaggenplein.

Pas tegen half elf was er wat leven in de brouwerij. Maar dan op het Onafhankelijkheidsplein.  Een groep mensen is Feller komen ondersteunen. De ondersteuners zijn boos op het beleid van 'Chan' en het feit dat mensen uit de regering gewoon feestjes houden. Een vrouw roept dat er geen Covid is. Een andere vindt dat de regering zich achter Covid verschuilt.

Het protest heeft niet lang geduurd. De politie was er snel ter plekke. De politie heeft een paar keer gepoogd met Feller te communiceren. Feller was het heel proces aan het filmen. Hij stelde dat de politie hem niet mag aanraken. Hij wilde ook de namen weten van de agenten die hem aanspraken.

Na een paar mislukte pogingen om te communiceren, is Feller afgevoerd. Dat heeft de mensen nog bozer gemaakt. "Dan moeten jullie iedereen meenemen. Dit kan toch niet. Is dit het systeem?" werd er geroepen.

René Gompers
Advertenties