Prikactie personeel SVZ om koopkrachtversterking
09 Apr 2021, 14:30
foto
Het St. Vincentius Ziekenhuis


Het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) voert een prikactie om de uitbetaling van de koopkrachtversterking van maart. Algemeen directeur Manodj Hindori zegt aan Starnieuws dat hij er alle begrip voor heeft dat het personeel in deze dure tijde de toelage hard nodig heeft, "maar wij ontberen momenteel voldoende middelen om dit te kunnen uitbetalen."

"Onze benarde financiële situatie komt onder andere door de sterk achterhaalde ziekenhuistarieven die het SZF ons uitbetaalt (die dateren nog uit 2014!), door de verminderde inkomsten vanwege terugschroeven van de reguliere zorg door Covid-19, door de verhoogde uitgaven aan de urgente zorg voor Covid-19- patiënten en door de exponentieel gestegen kosten vanwege de sterk gestegen koersen en prijzen op alle fronten," somt Hindori de oorzaken van het gebrek aan financiële middelen op. De rek is er intussen volledig uit,  zegt hij.

Hetzelfde geldt voor alle ziekenhuizen. Vanuit de Nationale Ziekenhuis Raad is er recentelijk nog wederom de aandacht van de regering gevraagd voor de zorgwekkende situatie in de ziekenhuizen. De sector is in overleg met de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

De bewindsman heeft gezegd dat hij aandacht heeft voor de problemen in de zorg en zal meewerken aan oplossingen. Hindori hoopt dat met deze steun de situatie snel weer kan normaliseren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May