Suriname verlengt deadline schuldeisers tot 8 april
31 Mar 2021, 14:20
foto


Suriname heeft de termijn voor toestemming voor herstructurering van zijn schuld bij obligatiehouders verlengd tot 8 april. Aanvankelijk zouden de obligatiehouders vandaag moeten aangeven of ze meegaan met Surinames jongste voorstel voor uitstel van schulden.

Suriname zei dat de verlenging volgde op bewegingen in "de afgelopen dagen" om de obligatiehouders aanvullende macro-fiscale gegevens te geven en informatie over mogelijke toekomstige olie- en gasinkomsten. De regering heeft opnieuw bevestigd dat het niet van plan was om een IMF-programma in te voeren zonder de inbreng van de obligatiehouders.

Eerder heeft de regering gezegd dat zij dag en nacht bezig is om na te gaan hoe zij tot een vergelijk kan komen met het IMF en met de schuldeisers van de Oppenheimer obligaties 2023 en 2026. De schuldeisers hebben steevast gesteld dat ze pas willen overgaan tot herschikking als Suriname overeenstemming bereikt met het IMF.

Het is de tweede keer in vier maanden dat de regering toestemming vraagt voor herschikking van de betalingen van deze obligatieleningen. Suriname heeft een totale uitstaande schuld van US$ 4 miljard. Zowel de schuldeisers en het IMF willen van Suriname weten hoe het zijn schulden denkt af te lossen.
Advertenties