Dossier Corona: De mondkap-controverse
31 Mar 2021, 11:43
foto


In zijn Voorwoord tot Eeuwige Lente1 introduceerde wijlen Jnan Adhin het begrip Occidentitis, de Westerse beschavingsziekte met in haar kielzog hebzucht, hedonisme, egocentrisme en milieuvervuiling. In 2016 mocht ik, net als 7 andere wetenschappers, een hoofdstuk schrijven in een boek rond Sociaal Engagement 2.  Ik noemde het “Requisitoir tegen de sociopathologie, pleidooi voor de verbondenheid.”  Ik noemde Occidentitis een infectieziekte die de gezondheid van individu en samenleving schaadt en pleitte voor genezing door een levensstijl die de productie van oxytocine stimuleert. Dit hormoon is noodzakelijk voor de ontwikkeling van intelligentie, prosociaal gedrag en een innerlijke ethiek.

Binnen de neurologie is dit laatste een bekend gegeven. Recent nog pleitte de van oorsprong Roemeense Dr Margareta Griesz-Brisson MD, PhD, een van Europa’s top neurologen met een praktijk in Harley Street in London en in Müllheim Duitsland voor het versterken van het immuunsysteem in plaats van de huidige coronamaatregelen. Het dragen van een mondmasker noemt zij schadelijk voor de gezondheid. Het zou de oorzaak zijn van een gebrekkige zuurstofopname en van een verhoogde CO2 inademing. Dit leidt zeer snel, al na enkele minuten, tot het afsterven van zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen en kan, als het langere tijd wordt voortgezet, zoals door de mondkapverplichting, evolueren tot blijvende hersenschade. In een korte video op BrandNewTude pleit zij intens voor het versterken van het immuunsysteem door gezonde voeding en schoon drinkwater, voldoende beweging, gezelligheid, vrienden, vreugde, liefde en vooral heel veel frisse lucht.  En precies dat verbiedt de regering ons!
 
Een grafiek op de wetenschappelijke website van Artze für Aufklärung onderbouwt haar stelling. Deze toont dat de invloed van de mondmaskers op het aantal sterfgevallen tussen maart 2020 en maart 2021 totaal nihil was. Het kan ook niet anders. Een virus heeft een gemiddelde grootte van 0,08 micrometer.  De gaatjes in jouw stoffen masker hebben een grootte van 500-800 micrometer.  Je kan dit vergelijken met het plaatsen van kippengaas voor je ramen om muskieten tegen te houden. Maar ook de beste medische maskers, zoals die in een operatiekamer, schijnen geen nut te hebben.

Reeds in 1975 verklaarden Ritter et al dat "het dragen van een chirurgisch gezichtsmasker geen effect had op de algehele milieuverontreiniging in de operatiekamer". Nog sterker. In 1981 publiceerde Dr. Neil Orr in de Annals of the Royal College of Surgeons of England: "Het lijkt erop dat minimale besmetting het beste wordt bereikt als er helemaal geen masker wordt gedragen" en dat het dragen van een masker tijdens de operatie "een standaardprocedure is die kan worden vermeden". Dit na zes maanden opereren zonder masker.  Ze waren verbaasd toen ze ontdekten dat als niemand maskers droeg tijdens de operatie, het aantal wondinfecties minder dan de helft was dan wanneer iedereen maskers droeg. Al deze rapporten zijn te lezen op de VS overheidswebsite. Net als op de Duitse site staan er tientallen rapporten die de overbodigheid van de mondmaskers in de operatiekamer bevestigen.

Een zonder meer opzienbarend rapport is het uit juli 2020 stammend OXFORD rapport met de bedenkelijke titel:  Masking lack of evidence with politics.  De conclusie van dit onderzoek is dat er geen enkele medische reden is om de bevolking te verplichten tot het dragen van stoffen maskers.  Hier op aansluitend verklaarden RIVM en VG in NL openlijk dat het dragen van een mond-neusbedekking niet zozeer om bescherming gaat – zij noemden heel direct dat het een schijnveiligheid is – maar wel om een gedragsbeïnvloeding.  

Je kan je afvragen of de WHO deze rapporten nooit heeft gezien?  Want, als er geen medische redenen zijn om mondkappen te verplichten, wat is dan het nut van al die maatregelen die onze immuniteit verlagen en de totale economie ontwrichten? Die vraag brengt mij weer bij Occidentitis, en de visionair Jnan Adhin.  Al in 1998 bespraken we dat, inzake mondiale ontwikkeling, een driedelig scenario voor ons ligt:  deel een is de politiestaat met totale controle over alle burgers en hun bezittingen. Deel twee is chaos, als politiestaat een nakomertje van de Franse revolutie van wereldformaat zal krijgen. Het derde deel is de ethisch ecologische wereld wanneer gemeenschappen ontstaan die een zinvol leven zonder angst garanderen voor elk kind op deze aarde. 

Een onheimelijk gevoel doet me vermoeden dat het doek is opgegaan voor deel 1 van dit toneelstuk waarin wij allen spelers zijn.  Misschien is het tijd voor een openlijk maatschappelijk debat hierover.  Misschien kan SU hierin het voortouw nemen?

Jef Crab

1 Jef Crab/Eeuwige Lente. Leven met voldoende in een wereld van overvloed. ISBN 999147-672-0-3
2 Walter Lotens/Engagement met of zonder God: Atheïst onder missionarissen. ISBN 978-90-441-3354-7

Advertenties