Suriname rust comfortabel met 2-0
24 Mar 2021, 19:49
De stand na de eerste helft in het Frank Essed Stadion. Natio heeft 2 doelpunten gescoord.

Suriname gaat de rust in met een voorsprong van 2-0 tegen Cayman Islands. De Fifa-kwalificatiewedstrijd voor het WK-toernooi 2022 wordt gespeeld in het Essed Stadion. Het eerste doelpunt kwam uit een vrije trap van Roland Alberg die door Shaquille Pinas wordt verlengd tegen de netten van doelman David Lee.

In de 39e minuut krijgt Suriname een penalty na een overtreding van de doelman van Cayman Islands. Aanvoerder Ryan Donk neemt de penalty koelbloedig en scoort. Suriname leidt met 2-0. De druk van het Surinaams elftal was vanaf het startsein al duidelijk zichtbaar. Na een aftastend kwartier kwam de vaart er pas goed in.

Trainer Dean Gorre heeft gekozen voor een 4-3-3 opstelling, waarin doelman Warner Hahn nauwelijks wat te doen had. Cayman Islands kiest voor lange ballen en raakt snel de bal kwijt. Suriname krijgt alle ruimte om de aanval op te bouwen.