Fly All Ways breidt uit in Guyanese luchtruim
21 Mar 2021, 12:30
foto
Fly All Ways breidt zijn diensten uit in het Guyanese luchtruim.


Fly All Ways slaat zijn vleugels wijder uit naar buurland Guyana, nu de luchthavensector bij de buren aan het groeien is. De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, heeft de toevoeging van Fly All Ways aan zijn luchtruim vrijdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie op de Cheddi Jagan International Airport (CJIA).

"Fly All Ways zal de route Suriname, de route Barbados en de route Curaçao exploiteren vanaf de Cheddi Jagan International Airport," zei hij. Edghill voegde eraan toe dat de regering verwacht dat er meer luchtvaartmaatschappijen zullen komen.

"We zijn blij dat het verkeer bij CJIA, zelfs in een Covid-tijd, aan het groeien is en vordert. We willen een stadium bereiken waarin we weer op volle kracht kunnen openen voor zaken."

Over de veiligheid van het personeel bij CJIA zei minister Edghill dat hij namens de Raad van Bestuur pleit voor het beschikbaar hebben van vaccins voor het personeel, aangezien het eerstelijnswerkers zijn. “Dus, mijn engagement met de minister van Volksgezondheid en de brief die al is verzonden, zullen heel goed in de kortst mogelijke tijd ervoor zorgen dat al het personeel  waaronder immigratie, douane, afhandelaars en al het personeel op de luchthaven ingeënt zullen zijn."

Guyana tekende afgelopen december een Open Skies-overeenkomst met Suriname om de connectiviteit te verbreden en nieuwe en bestaande markten met Paramaribo aan te boren. De overeenkomst werd geprezen vanwege de kansen die het voor beide landen biedt op het gebied van reizen, toerisme en handel. Sinds het aantreden van de PPP/C heeft JetBlue Airways goedkeuring gekregen en is het begonnen met zijn activiteiten in Guyana. Virgin Atlantic en andere luchtvaartmaatschappijen hebben ook een aanvraag ingediend om op de route Guyana te vliegen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May