Allerlei (3)
22 Mar 2021, 16:37
foto


Covid-19
Velen schoppen tegen de preventieregels. Enkelen vragen de rechter om mee te schoppen; het is afwachten als de rechter zonder mond/neuskap op, de uitspraak zal doen. In bepaalde landen zijn er minder griepmeldingen, dankzij de mond/neuskapjes. Ikzelf heb in geen jaar tijd griep gehad; ik denk dankzij de kapjes want over het algemeen hoest en niest men gewoon in jouw directe omgeving. Gelukkig heb ik niet zelf ervaren hoe ernstig Covid-19 is maar de buitenlandse beelden toonden: Eerst vingers zwart, dan armen zwart en hierna heel lichaam zwart als gevolg van de diepvries temperatuur.

Enkele ‘deskundigen’ vinden dat de overheid i.h.b. de minister van V.G. aan de leiband loopt van Nederland m.b.t. de avondklok en lockdowns. Europa heeft de AstraZeneca vaccinatie voor een paar dagen ‘on hold’ gezet en nu de minister van V.G. niet aan de zogenaamde leiband loopt wordt toch op hem afgegeven. Hoe consequent zijn deze ‘deskundigen’?

Werkers op telefoonnummer 178 doen hun uiterste best om alles in goede banen te leiden. Er is ook een App nr ingesteld om vragen te stellen; mijn ervaring is dat ik nauwelijks de laatste letter had ingetikt of kreeg ik al een reactie; prima.

KDT of GRT
?  
Velen vragen zich dit nu af. In een artikel in de Ware Tijd van zaterdag 7 april 2007 met als kop 'Regenseizoenen in Suriname' wordt gesproken over een afstudeeronderzoek, verricht in 2005 door de Natin-studente Jessica Nabi. Na het eventueel herlezen van dit artikel door geïnteresseerden kunnen zij zich een eigen mening vormen.

Dag van de vrouw
Het was hartverwarmend om nazaten van Hermandad (ik weet niet of hij dochters had) in DNA een prachtige voordracht te zien houden; was prima. Er werd een andere voordracht gehouden voor het DNA gebouw. Het schokkende voor mij was het gebruik van B.S. en soortgelijke terminologie; nota bene op de Dag van de Vrouw. De televisiebeelden versprongen zo snel dat ik niet zag welke ‘familie’leden deze voordracht deden.  
Ook de First Lady hield een voordracht, op televisie, i.v.m. deze dag. Haar ontwikkelingsniveau staat niet toe dat zij een Fish Lady zal zijn; B.S. en soortgelijke terminologie was niet te horen. Prima statement.

De minister van A.W.J. was te gast in een radioprogramma op zondag 14 maart j.l.; eigenlijk zou dit op 8 maart moeten zijn. De minister heeft, als het moest, op een fatsoenlijke wijze van zich afgebeten op irritante vragen vanuit het veld. Minister gaat u op de ingeslagen weg voort en ligt u niet wakker van herrieschoppers.

Adres van de pg

Enkele van mijn ‘familie’leden hadden 10 jaren lang reumatiek aan hun vingers en nu ze genezen zijn, kennen ze ineens het adres van de P.G.; ikzelf ken het nog steeds niet.
De fishman, voor mij  lastig uit te maken als ie mijn ‘familie’ is, had geen reumatiek want de B.B.- motoren van de S.K.- en SME-boten moesten draaiende gehouden worden en kwam hij er niet aan toe de P.G. te schrijven en nu wel, daar zijn DNA-tijd is weggevallen.

Mindshift 

Pas las ik ergens een artikel met als kop 'Mentaliteitsombuiging gewenst'. Degene die denkt dit te kunnen verwezenlijken is een dromer en zal ik meteen aanhalen hetgeen wijlen politie-inspecteur Henricus Geerlings vaak ONBEVREESD aangaf, namelijk dat anarchie echt vaste voet aan de grond heeft gekregen in Suriname na een bepaalde datum; de 55-plussers kunnen de datum zelf invullen. Ik zal zijn graf opzoeken om hem nogmaals gelijk te geven.

Verkeerscriminaliteit

De minister van J & P denkt aan scherpere regels. Minister, alle regels bestaan al. Als een persoon zijn rijbewijs wil ‘maken’ moet deze het lesboekje (Stuurvast of Klarex) uit het hoofd kennen. Dus de leerling weet ook dat een motorrijtuig  o.a. moet beschikken over een goed werkende knaldemper alvorens op de openbare weg te verschijnen. Nooit lees ik dat er een boete is opgelegd vanwege het wijzigen van het fabrieks-uitlaatsysteem waardoor ons gehoor, ook van de politieman, kapot gaat door de decibel uitstoot. Verder is het zo dat sommige chauffeurs achter, beter gezegd vóór het stuur liggen en deze houding is een prikkel om het gaspedaal voorbij de bodem in te trappen.

Minister de handhaving hapert. Gaf u zelf niet aan, een politiewagen achter een bar gezien te hebben i.p.v. op de weg te surveilleren? Het zou kunnen dat de bewuste agent in een erfwoning woont en even was gaan lunchen; dus fronsen zou misschien voorbarig zijn.

Dank

Wederom mijn dank aan elkeen, ja elkeen die zich inzet om Covid-19 te beheersen.

T.Sanches  
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May