Ramadhin wil 10.000 mensen per week vaccineren
20 Mar 2021, 17:19
foto
Wilgo Tolud is de 10.000e persoon die gevaccineerd wordt. Links zijn partner Audrey Alcantra. Dit weekend worden honderden mensen gevaccineerd in KKF. (Foto: René Gompers)


Wilgo Tolud is de 10.000e persoon die zich tegen het coronavirus heeft gevaccineerd. Het heeft drie weken geduurd sinds de eerste vaccinatie om dit aantal te halen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil naar 10.000 vaccinaties per week. Er zijn genoeg vaccinaties daarvoor, deelt hij mee.

Tolud en zijn vrouw Audrey  Alcantra zijn zaterdag naar het KKF terrein getogen om het ‘covid spuitje’ te nemen. Het was aardig druk. De honderden mensen worden door een  legertje  ‘covid mensen’ vanaf hun aankomst opgevangen, begeleid en gecontroleerd. Minister Ramadhin is ingenomen met de organisatie. “De mensen moeten zich te allen tijde op hun gemak voelen, men moet ook niet te lang wachten anders raakt men geïrriteerd” merkt hij op. “Het is goed om te zien dat alles vlot verloopt vanaf aankomst tot de vaccinatie.”

Ramadhin geeft aan dat gemikt wordt op het inenten van 2000 personen dit weekend. “Het kan sneller, we zouden naar 10.000 per week moeten,” deelt hij mee. “Het systeem dat hier toegepast wordt gaan wij ook in de districten moeten toepassen. Er  zijn wel genoeg doses. Er is op dit moment nog eens 80.000 doses van AstraZeneca onderweg.”

Tolud had niet door dat hij de 10.000e persoon was die werd gevaccineerd. Hij is door de organisatie in de bloemetjes gezet. Hij heeft ook wat cadeautjes ontvangen. “Het belangrijkste dat u mee krijgt is bescherming,” geeft minister Ramadhin hem mee. Tolud geeft toe dat hij wat bang was voor het spuitje. “Je weet, de meeste mannen zijn bang voor een spuitje,” lacht hij. “Maar ik heb me laten vaccineren want ik ben al over de 60, ik heb onderliggende factoren. Ik heb me goed laten informeren. Ik wil mezelf en medemens  beschermen.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November