Woning gezin verwoest door brand
20 Mar 2021, 00:56
foto
Een gezin van vier personen is dakloos geworden door brand. Alles in het huis is verloren gegaan.


Een brand heeft vrijdag gewoed in een laagbouwhuis aan de Louis Goveastraat te Blauwgrond. Er woonde een echtpaar samen met zijn zoon en dochter in de woning die met inboedel compleet is afgebrand.  

Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas was de dertienjarige dochter thuis. Het meisje hoorde een knal in de kamer van haar 31-jarige doofstomme broer. Zij ging om een kijkje te nemen en ontdekte de brand. Zij alarmeerde haar vader, die bij de buren was. De vader heeft op zijn beurt de brandweer ingeschakeld. 

Pinas zegt dat de oorzaak van de brand niet bekend is. Hij geeft aan dat het huis wel aangesloten was op het elektriciteitsnet, maar niet is verzekerd. Hij meldt dat het huis was opgetrokken in hout en steen met een oppervlakte van 120 vierkante meter. Niemand raakte gewond.

Bij de brandweer kwam de melding van de brand om 10.31 uur. De brandweervoorlichter zegt dat zijn collega’s 10.33 uur zijn uitgerukt en binnen twee minuten op het brandadres aankwamen. De brand was onder controle 11.23 uur. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May