Santokhi feliciteert Rutte met verkiezingswinst
18 Mar 2021, 16:26
foto
President Chan Santokhi aan de telefoon met de Nederlandse demissionaire premier, Mark Rutte.


In een telefonisch gesprek heeft president Chan Santokhi vandaag de demissionaire premier Mark Rutte van Nederland gefeliciteerd met de overwinning van de VVD. Rutte heeft Santokhi geïnformeerd over de kabinetsformatie. Ook is tijdens de conversatie de stand van zaken in de relatie tussen Suriname en Nederland besproken.

De betrekkingen tussen de beide landen zijn sinds het aantreden van deze regering geïntensiveerd en inmiddels heeft de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, een traject van hernieuwde samenwerking ingezet. De bewindsman vertoeft momenteel in Nederland, waar intensieve gesprekken plaatsvinden met Nederlandse bewindslieden om de goede samenwerking te continueren. De historische samenwerking wordt verder geïntensiveerd, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president heeft tijdens het telefonische gesprek benadrukt het beschikbaar stellen van de restant verdragsmiddelen. De verdragsmiddelen zullen aangewend worden voor ontwikkelingsprojecten. Het staatshoofd beoogt een spoedige uitvoering van de gemaakte afspraken. Beide regeringsleiders hebben het voornemen de betrekkingen verder op te voeren. Wederom is afgesproken dat president Santokhi een werkbezoek zal brengen aan Nederland.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May