7 nieuwe besmettingen; huisartsen-hulp gevraagd
18 Mar 2021, 20:25
foto


7 nieuwe Covid-besmettingen zijn geregistreerd op basis van testen die afgenomen zijn het afgelopen etmaal. 211 swabs zijn afgenomen. Hiervan zijn 204 negatief.

Vandaag zijn 2 mensen genezen verklaard. Op de Intensive Care Unit zijn 3 zieken in behandeling, terwijl 12 patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. 21 personen die geïnfecteerd zijn, zijn in isolatie.

Het ministerie van Volksgezondheid roept de huisartsen op om de reeds gestarte Covid-19 vaccinatiecampagne proactief te ondersteunen. Op dit moment zijn de groepen die gevaccineerd worden de volgende:
a. Personen in de leeftijdsgroep 40-60 jaar, met de volgende onderliggende aandoeningen: Nierziekten, Diabetes Mellitus (suikerziekte), Hypertensie (Hoge Bloeddruk) en Overgewicht.
b. Alle personen boven de leeftijd van 60 jaar.
c. Alle zorgverleners, ongeacht de leeftijd
d. Populatie in bejaardenhuizen
e. Dialyse patiënten

Het ministerie doet er alles aan om het aantal vaccinatieplekken continu op te schalen. Inmiddels zijn alle ziekenhuizen, enkele RGD-poli’s, het medisch centrum te BOG, de Medische Zending gestart met vaccineren. Er worden initiatieven ondernomen om met 'vaccinatiedagen' een recordaantal vaccins toe te dienen. Deze activiteiten zullen over het gehele land plaatsvinden.

Om te vaccineren is een registratie vereist, meldt het ministerie. Om het gewenste aantal geïdentificeerde personen in de prioriteitsgroepen te kunnen vaccineren, wordt ondersteuning gevraagd van de huisartsen om de huidige doelgroep te helpen registreren. Het ministerie zegt dat deze interventie een cruciale bijdrage zal zijn aan het succes van de vaccinatiecampagne. De websites waarop geregistreerd kan worden zijn www.bogsuriname.com en www.laatjevaccineren.sr.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May