Santos wint met 4-2 van Jong Aurora
10 Jul 2011, 22:30
De ploeg van Santos. (Foto: RSP)

Onder een redelijk opgekomen publiek heeft Santos, semi-kampioen van de Nickerie Voetbal Bond zich op zaterdag geplaatst in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond. De ploeg won met 4-2 van de thuisploeg Jong Aurora (NGVB). Santos heeft de volle winst uit de finale wedstrijden gehaald, namelijk 9 punten uit 3 wedstrijden.

Reeds in de 18e minuut was het Amania Artust van Jong Aurora die het 1e doelpunt wist te noteren voor zijn team. De blijdschap was echter van korte duur, want in de 34e minuut was het Xaviero Perk van Santos die de stand op gelijke hoogte bracht 1-1. In de 37e minuut scoorde Ivanildo George, doelpunt nr 2 voor Santos uit een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. De ruststand was 2-1.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of in de 50e minuut kreeg Santos wederom de kans te scoren. Gerold Leysner gaf een zuivere dieptepass aan Giovanie Joseph en die maakte geen fout: 3-1. In de 86e minuut kwam Jong Aurora terug want Fabio Jabini scoorde het 2e doelpunt 3-2. Voor Santos betekende dat gevaar. De ploeg moest de winst consolideren en Enrico Fraser deed dat door doelpunt nr. 4 voor Santos te scoren na een pass kreeg van Orpheo Kemble. De eindstand werd op 4-2 bepaald.

De gemiddelde leeftijd van de spelers van Santos 19.8 is. Santos kan putten uit eigen kweek. De club beschikt over de ploegen U-11, U-13, U-15, U-17 en de huidige semi-kampioen van de Nickerie Voetbal Bond is de U-20 ploeg, aangevuld met vijf oudere spelers.