DNA-lid Van Samson en echtgenote doen aangifte tegen bedreiging
17 Mar 2021, 00:02
foto
Behalve Assembleelid Cedric van Samson heeft ook zijn echtgenote aangifte gedaan van bedreiging en belaging.


Assembleelid Cedric van Samson (VHP) en zijn echtgenote Sharon van Samson-Talens hebben dinsdag aangifte gedaan tegen Gordon M. voor belaging en bedreiging. Van Samson zegt aan Starnieuws dat de man de zaak van zijn echtgenote binnenstapte en verwensingen slingerde aan zijn adres. Hij heeft zijn vrouw gezegd dat hij de politicus zal kappen en zijn hoofd zal 'bossen' als hij hem tegenkomt.

Van Samson zegt dat de bedreiging politiek gelieerd is. Gordon M. is volgens hem bekend als een fervente NDP'er. Het Assembleelid zegt dat er ook niks is voorgevallen de afgelopen periode waardoor de man op die manier tegenover zijn vrouw is tekeer gegaan. Hij heeft in zijn programma het ook niet over hem gehad. Twee jaar geleden ging een seksueel getinte video rond en Gordon M. vindt dat Van Samson hem zou hebben uitgelachen. Van Samson merkt op dat hij Gordon M. weleens tegen is gekomen in onder andere het verkeer, maar hij heeft er nooit wat van gezegd.

"Het is vreemd dat hij nu na twee jaar de zaak van mijn vrouw binnenstapt en tekeer gaat. Er was geen enkele aanleiding hiervoor", meent het Assembleelid. Zijn echtgenote heeft de man ook duidelijk gemaakt dat als hij iets te zeggen heeft, hij naar haar echtgenoot moet. Zij was niet gediend van het optreden van Gordon M. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

"Men is al een tijdje bezig om mij aan te vallen. Wanneer men niks kan vinden, dan is de schoonfamilie ook doelwit geworden", zegt Van Samson. Er worden allerlei dingen over zijn schoonfamilie geschreven, waarbij ook wordt aangegeven dat hij bij de schoonouders inwoont, wat niet klopt. Van Samson zegt dat hij aangifte heeft gedaan omdat hij bedreigd is door de man. "Ik neem het recht niet in eigen hand, daarom heb ik aangifte gedaan bij de politie", stelt Van Samson. Hij vindt het erg dat zijn vrouw is aangesproken op deze manier. Hij benadrukt dat het leven van een politicus ook gevaar meebrengt voor zijn omgeving. Hij neemt geen risico's gezien het feit dat er zoveel geweld is tegen vrouwen. Hij vindt dat de bedreiging met de dood niets te maken heeft met een filmpje van twee jaar terug, maar dat men hem uitlokt en dat het komt van een NDP'er die mensen ook aanzet tot protestmanifestaties. De politie zal Gordon M. opsporen en verhoren.

Reactie NDP
NDP-woordvoerder Ricardo Panka om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij niet op de hoogte is van wat er is gebeurd en wat de redenen zijn geweest. "Echter zeg ik dat twee burgers die mogelijk met elkaar een meningsverschil hebben, het niets te maken heeft met de NDP. Ik merk dat de NDP voor allerlei zaken met de haren erbij gesleept wordt. Maar in deze kwestie moet men erbuiten de NDP houden", stelt Panka. Hij merkt op dat Gordon M. een van de 65.000 NDP'ers is, zoals Van Samson een van de VHP'ers is. "De heer Van Samson moet echter de kwestie niet misbruiken om de NDP erbij te halen", benadrukt de partijwoordvoerder. "Dit heeft niets met de NDP te maken".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May