Naomi Josafat beëdigd tot landmeter
16 Mar 2021, 17:42
foto
Naomi Josafat, landmeter in Suriname. (Foto: CDS)


Naomi Josafat is maandag door president Chan Santokhi beëdigd tot landmeter. Zij is hiermee pas de derde vrouw die tot landmeter in Suriname is benoemd. Santokhi vond het ook bijzonder dat zij afkomstig is uit de binnenlandse gemeenschap. Als landmeter krijgt Josafat de bevoegdheid om de grondrechtelijke status van percelen op het Domeinkantoor en het MI-GLIS vast te stellen.

Santokhi merkte op dat er een voortreffelijke en zware taak rust op de schouders van Josafat. Zij zegt haar werk naar eer en geweten te zullen doen. Josafat spreekt van een heel bijzonder beroep, waarbij ook veel vraagstukken beantwoord moeten worden. Zij bemoedigt vrouwen die ook dit beroep willen uitoefenen, om hun droom te volgen. Collega’s die in de fout gaan, vraagt zij om dit geen traditie te maken, maar te werken aan de opbouw van het land.

Santokhi benadrukte dat een landmeter in het gronduitgifteproces een bijzondere taak heeft, namelijk het opmeten van percelen en vervaardigen van figuratieve kaarten. “Vandaag krijgt u de taak om kwaliteitswerk op basis van zorgvuldigheid te leveren en ook om burgers van Suriname bij te staan. Veel burgers hebben hulp nodig met hun grondvraagstukken en zij worden ook geconfronteerd met wachttijden voor perceel ID’s, maar meer nog de bureaucratie”, sprak Santokhi bij de beëdiging.

Santokhi verklaarde dat klachten over landmeters die misleidend bezig zijn al in behandeling worden genomen door het Tuchtcollege dat op zeer korte termijn geactiveerd zal worden. Dit Tuchtcollege zal moeten zorgen voor de waarborging van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door de landmeter, tekent de Communicatie Dienst Suriname op.  


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May