Dc Deel neemt in Tapanahony roer over van Bado
16 Mar 2021, 13:39
foto
President Chan Santokhi heeft dc Henk Deel geïnstalleerd in zijn functie. Bij de ceremonie waren ook aanwezig minister Gracia Emanuël en Assembleevoorzitter Marinus Bee. (Foto: CDS)


Districtscommissaris (dc) Henk Deel neemt het roer in bestuursressort Tapanahony (Sipaliwini) over van August Bado. President Chan Santokhi heeft hem maandag beëdigd in zijn functie. Het staatshoofd gaf aan dat in dit bestuursressort er veel ondernemers actief zijn in de goud- en houtsector. Een van de opdrachten aan de dc is om de goudsector mede te helpen ordenen. Een andere belangrijke taak die hij meekrijgt is bescherming van de natuur in zijn werkgebied. Samen met het traditioneel gezag zal Deel de eensgezindheid moeten stimuleren.

Santokhi gaf aan dat Deel ook moet zorgen dat de bewoners van zijn gebied de beschikking moeten hebben over elektriciteit en gezond water. De dc wordt opgeroepen om samen met alle betrokkenen, zoals de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport en Natuurlijke Hulpbronnen, om het bestuursressort naar grotere hoogten te tillen. De dc dient zijn taken te vervullen met plichtsbesef en toewijding, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president deed een beroep op de functionaris om ook zijn bijdrage te leveren aan het bestrijden van armoede. Het streven van de regering is gericht op decentralisatie en mede participatie van de burgers, "zodat we kunnen groeien naar een rechtvaardigde samenleving". De regering wil met het gehele volk in eenheid duurzame welvaart en welzijn voor alle Surinamers bewerkstelligen. Dit zal hoog in het vizier moeten staan van de dc.

De dc gaf aan bekend te zijn met het gebied. Hij is afkomstig van Stoelmanseiland. De samenleving mag erop rekenen dat het gebied samen met alle actoren tot ontwikkeling wordt gebracht, belooft Deel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May