Negen personen ingesloten voor smokkel brandstof
15 Mar 2021, 20:56
foto


De Recherche Oost heeft negen verdachten na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zij zijn op heterdaad betrapt dat ze bezig waren met smokkel van brandstof.

De politie deed na verkregen informatie zondagochtend een inval aan de Zaagmolenweg in het district Commewijne.  tien verdachten, van wie zeven vreemdelingen en drie Surinamers zijn aangehouden op verdenking van brandstofsmokkel.

Volgens het voorlopige politioneel onderzoek is gebleken dat een schip met vermoedelijk benzine was aangemeerd bij de steiger aan de Zaagmolenweg. Aan de achterzijde van de steiger stond er een vrachtvoertuig geparkeerd waarbij de benzine in de tanker werd overgegoten. Terwijl de verdachten hiermee bezig waren, werden zij betrapt.

De truck en het schip dat was aangemeerd met een grote hoeveelheid benzine werden in beslag genomen. Negen verdachten, van wie de kapitein en de bemanningsleden zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De tiende vrouwelijke verdachte had niets te maken met de zaak en is na verhoor heengezonden, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May