Vp: Salaris personeel One Stop Shop wordt betaald
12 Mar 2021, 06:36
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt de petitie van het personeel van One Stop Shop in ontvangst. (Foto: DVC)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het personeel van stichting One Stop Shop voor Chronische ziekten (OSS) donderdag meegedeeld dat de salarissen van het personeel zullen worden betaald. Dit is woensdag goedgekeurd door de Raad van Ministers. Medewerkers hebben de vp een petitie aangeboden waarin hun zorgpunten zijn opgenomen. De leiding van de stichting heeft het personeel meegedeeld dat de deuren dichtgaan omdat er geen geld is.

Brunswijk heeft het personeel meegedeeld dat deze kwestie de aandacht heeft van de regering. Het probleem is reeds besproken met de president en er is opdracht gegeven aan de minister van Volksgezondheid om de kwestie aan te pakken. De regering zal verder in contact treden met de vertegenwoordiger van de medewerkers om ook de andere knelpunten van de medewerkers aan te horen en aan te pakken, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De stichting ondersteunt patiënten met chronische ziekten kosteloos met medische screening, wondbehandeling, educatie, behandeling door de medisch pedicure specialisten, fysiotherapeuten en psychologen. Door het verlenen van deze diensten heeft de stichting kunnen bijdragen aan stabilisatie van de amputatiecijfers in ons land.

De medewerkers geven aan dat door het stopzetten van de werkzaamheden, cliënten voortaan niet meer bij de stichting terecht kunnen voor diensten. Verder betekent sluiting van de OSS dat het personeel brodeloos wordt. De medewerkers drukten hun bezorgdheid hierover en de toekomst van hun gezinnen, uit aan de vp en vroegen voor ondersteuning in de ontstane situatie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May