RvM keurt benoeming Van Assen tot beleidsadviseur goed
12 Mar 2021, 00:00
foto
De sporter Miquel van Assen tijdens zijn liveoptreden via Facebook.


Miquel van Assen wordt benoemd tot beleidsadviseur Sportaangelegenheden op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Dit is woensdag door de Raad van Ministers (RvM) goedgekeurd, bevestigt minister Gracia Emanuël. Zij is er niet over te spreken dat de atleet niet in contact is getreden met haar ministerie alvorens zijn ontevredenheid en teleurstelling in de overheid wereldkundig te maken. Van Assen heeft op Facebook uitgelegd hoe zwaar hij het heeft en dat hij geen steun krijgt van de regering. Hij heeft zelfs zijn gouden medailles moeten verpanden om het hoofd boven water te houden.

De minister geeft aan dat ze eind vorig jaar een goed gesprek had met Van Assen. Daarbij was hem duidelijk gemaakt dat hij vanwege zijn sportieve prestatie in de afgelopen jaren nationaal en internationaal, beter gewaardeerd zou worden binnen het overheidssysteem. Tegelijkertijd was hem ook medegedeeld dat het niet zo is dat zaken gerealiseerd zullen worden middels een druk op de knop. "Dat zaken zich nu zo hebben uitgepakt kunnen we alleen maar afkeuren en er werk van maken dat deze handelingen zich niet meer herhalen in de toekomst," zegt de bewindsvrouw.

Emanuël benadrukt dat nu de formaliteiten reeds in orde zijn er verder zal worden gewerkt aan het natraject van de perikelen van Van Assen. Het is volgens haar belangrijk dat vanaf nu alles in goede banen moet worden geleid en ervoor gewaakt moet worden dat zaken zich niet meer scheef ontwikkelen in de toekomst. De minister oppert het idee van een nationale en structurele begeleiding van alle jonge sporttalenten uit alle takken van sport. Emanuël vindt dat Suriname de talenten optimaal moet koesteren, zodat ze beter in staat zullen zijn om exceptionele internationale prestaties neer te zetten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May