Bond Milieu-inspectie in actie; niemand heeft dispensatie
10 Mar 2021, 10:55
foto
David Bakker, voorzitter van de bond bij Milieu-inspectie.


De bond van Milieu-inspecteurs is in actie. “We zien geen schot in de zaak, we accepteren het niet meer. We zijn niet meer bereid om werkzaamheden onder deze omstandigheden te verrichten,” zegt David Bakker, voorzitter van de bond in gesprek met Starnieuws. Het hete hangijzer is dat de overuren van de milieu-inspecteurs niet zijn uitbetaald. De bondsvoorzitter zegt dat de leden het beu zijn om van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Bakker merkt op dat de stand van zaken is besproken tijdens de algemene ledenvergadering dinsdag. De leden hebben besloten geen dispensatie te geven aan geen enkele afdeling. ”Want anders, na zes maanden tot een jaar zitten we weer in het zelfde bootje te vechten voor dezelfde toelage ”. De vakbondsleider zegt dat er niet alleen een oplossing voor de overuren gezocht moet worden. Hij meent dat de oorzaak weggewerkt moet worden. “Want over het algemeen hier op BOG, is het steeds milieu-inspectie die problemen heeft met uitbetalingen van overuren,” meent Bakker.

De leden hebben in 2020 naast hun reguliere dienst overgewerkt en zijn hiervoor nog niet betaald. Verder hebben de leden aangegeven dat nog niet alle overwerkstukken van 2020 op het ministerie zijn. Ook moet een aantal verder in orde gemaakt worden. “De mensen zijn al moe. Er zijn ook al achterstanden van 2018 en 2019”. Naast de overuren wil de bond verder praten over bevorderingen, opleidingen en aantrekken van meer manschappen.

De bal ligt volgens de bond bij het ministerie, de regering. “Ze moeten ons komen vertellen wanneer er uitbetaald wordt”. Bakker brengt in herinnering dat naast de Covid-19 gelden die betaald moeten worden “de milieu-inspecteurs ook hebben gewerkt tijdens die dengue epidemie”. Hiernaast zijn de manschappen ook naar Palumeu geweest om te spuiten voor malaria. Deze mannen hebben de overheid langer dan 3 maanden voorgeschoten wat betreft voeding. “Een jaar lang wachten ze op hun geld, hun toelage. Het zorgt ook voor problemen binnen gezinnen,” zegt Bakker.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May