Ramona van der Vloot komt vandaag uit in de halve finale
09 Jul 2011, 08:00

Ramona van der Vloot komt vandaag uit in de halve finale van de Jeugd Wereld Kampioenschappen in Lille, Frankrijk. Zij heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de 200 meter. Dit meldt de Surinaamse Atletiek Bond

Nadat Ramona de derde plaats had behaald op de 100 meter op 6 juli, en zich had geplaatst voor de halve finales, eindigde ze in deze race op de 7e plaats op 7 juli. Ofschoon haar trainer Ruben Vaarnold meer had gewild, kan hij zich terugvinden in de uitslag. Haar tijd was 12.43 seconden met een enorme tegenwind van -1.3 meter per seconde.

Vertegenwoordigers van Consudatle, de Zuid-Amerikaanse atletiekfederatie en enkele van de Noord-Amerikaanse atletiekfederatie, waarmee de trainer reeds een goede band heeft opgebouwd, complimenteerde Suriname omdat zij zich niet kunnen voorstellen dat onze atlete zich heeft kunnen kwalificeren voor de halve finales ondanks Suriname niet over een kunststofbaan beschikt.

Primeur
Met een tijd van 25.02 seconden plaatste Ramona zich voor de halve finales die vandaag zullen worden gelopen. Ze eindigde ook op dit onderdeel in haar serie op de 3e plaats. De windsnelheid bedroeg -0.3 meter per seconde, terwijl de kwikmeter op 14 graden Celsius stond. Voor Ramona eindigde de Amerikaanse Bealoved Brown en de Bulgaar Galina Nikolova. In die serie hebben 8 atleten gelopen.

In totaal waren er 7 series met een totaal van 50 atleten. Ramona mocht nogmaals een primeur op haar naam schrijven, namelijk "de eerste Surinaamse atleet die op twee verschillende onderdelen door de series is gekomen tijdens een wereldkampioenschap". Ze behaalde bovendien op beide onderdelen de 3e plaats tijdens de series. Het team is inmiddels bezig zich voor te bereiden op de halve finales van vandaag.