Somohardjo doet belofte: Matoekoe gaat niet sluiten
05 Mar, 03:54
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken wordt hartelijk verwelkomd bij Matoekoe aan de Van Hattemweg te Lelydorp. (Foto: Biza)


Stichting Matoekoe zal de deuren niet hoeven te sluiten. Dit heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken beloofd. Hij gaat aandacht vragen voor stichting Matoekoe van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. "Onze president en vicepresident hebben een hart voor de sociaal-zwakkere mens", zei de bewindsman tijdens een bezoek aan de stichting donderdag.

Minister Somohardjo was met zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, bij het heiltherapeutisch centrum. Ramsaran heeft de prijzen voor de Srefidensi Tekenwedstrijd van zijn departement uitgereikt met ondersteuning van Somohardjo. De ministers zijn warm ontvangen met zang van de pupillen. Stichting Matoekoe was ingenomen met het bezoek van de bewindslieden.

Bestuurslid, Urwin Holband heeft in zijn toespraak gerefereerd aan donkere wolken die boven het centrum hangen.  Ondanks donaties en giften vanuit de maatschappij, maar ook van verschillende ministeries, ziet de toekomst van de stichting er alles behalve rooskleurig uit, meent het bestuur.

Het ministerie van Openbare Werken, via Openbaar Groen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport, via het districtscommissariaat van Wanica Zuid-Oost, ondersteunen met onderhoud van het terrein. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft twee volwaardige leerkrachten toegewezen aan de school. Binnenlandse Zaken heeft een beleid uitgestippeld om overtollig personeel elders te plaatsen. Zo zijn reeds vijf personen toegewezen op verzoek van Matoekoe, meldt het ministerie.
Advertenties