Tweede online registratie Covid-19 steun
26 Feb, 13:48
foto


Personen en bedrijven die zich in februari niet geregistreerd hebben voor Covid-19 steun, kunnen dit alsnog doen van 1 tot en met 7 maart. De mensen die zich eerder geregistreerd hadden, zijn reeds geselecteerd na screening. Wie een bankrekening heeft, zal in de eerste week van maart over de uitkering kunnen beschikken.

Personen/bedrijven die geen bankrekening hebben en nog stukken moeten indienen, zullen de uitkering over de maand februari gelijk na het verkrijgen van de bankrekening ontvangen, meldt het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Het gaat om een bedrag van SRD 1.500 per maand. De uitbetaling vindt plaats via het ministerie van Financiën & Planning.

De tweede ronde van de registratie is bedoeld voor degenen die zich in februari niet hebben aangemeld. Personen die in februari hebben geregistreerd zijn gevrijwaard van deze registratie. Wie zich in maart registreert, komt niet in aanmerking komen voor de Covid-steun van februari.

Wie komen in aanmerking?
1. Personen die in loondienst zijn of waren: hieronder vallen degenen die vanwege de Covid-19 pandemie verminderd inkomsten krijgen of ontslagen zijn vanaf maart 2020;
2. Bedrijfssluiting of verminderd inkomsten voor de kleine en middelgrote ondernemingen en kleine zelfstandigen vanwege de Covid-19 pandemie vanaf maart 2020;
3. Bedrijfssluiting of verminderd inkomen voor grote bedrijven vanwege Covid-19 pandemie vanaf maart 2020.

Alle drie categorieën  kunnen zich online registreren.
Advertenties